Bestil en haveplan

Nu: Smuk og indbydende solkroge

Den “nye” havedel indbyder til ophold på ikke mindre end 3 små terrassekroge: Den ene terrasse (kaldet 8 tallet) er belagt med en eksklusivt Cirkelflise i beton og indrammet af en lav buksbomhæk. En dejlig siddeplads i middagssolen, hvor parret kan nyde duftende historiske roser, dagliljer og lodden løvefods lækre limegule blomster.

Den anden nye terrasse er til aftensolen, og nok den terrasse parret bruger allermest. Ingegerd har mange lækre stauder fra den gamle have, som omhyggeligt er blevet bevaret og flyttet rundt, og prøv lige at se, hvor smukt det hele tager sig ud.

Den tredie terrassekrog er den eksisterende, hvor parret drømmer om at lave nye højbede og have masser af krukker.

Parret har fået anlagt en flot stor terrasse helt oppe ved husfacaden. 2 forskellige belægninger adskiller den visuelt i to: Den grå belægningssten med sort kant danner “gulvtæppe” for spisepladsen og det grå fliseareal tages i brug til større selskaber og krukker.

 

 

Før: Udtjent pool dominerede haven

Ingegerd og Knud havde en ældre swimmingpool, som var blevet flittigt brugt gennem årene. Hele haven var vist nærmest koncentreret omkring den, men i 2015 trængte parret til at få den, det tilhørende teknikskur samt alle de gamle fliser væk og få noget mere have og en lækker terrasse i stedet.

Parret er glade for blomster og for at bruge deres have, så de kontaktede mig for at få inspiration og en haveplan. Det blev et godt havebesøg, og den spændende opgave fra parret til mig lød bl.a. på større sammenhæng, nye hyggekroge, et indbydende og stort terrasserum oppe ved huset, genbrug af eksisterende stauder samt flere træer.

Snart modtog parret haveplan fra mig, og – hold da op – , der gik ikke længe, før jeg fik den første mail, at nu var haven omdannet til byggeplads! Et stort, men nødvendigt træk var at få gravet pool og al gammel belægning væk, fjernet alt det gamle beton og materiel før nyt og mere indbydende rammer kunne opstå.

 

Book inspirerende havebesøg til kr. 4.200,-

Jeg kan give idéer til grønne oplevelser for hele familien

Lone Skjødt, Grønne Glimt havedesign